Hoe organiseer je een Color Run met kleurenpoeder? En hoe maak je een rondje rennen tot een echte Color Run? Een Color Run is geen wedstrijd maar draait om kleuren, sportiviteit en vooral plezier maken!

Gedurende je Color Run rennen de deelnemers een rondje. Gedurende de ronde komen de deelnemers langs zogenaamde KleurenStations. Bij deze stations staan vrijwilligers klaar om de voorbijkomende deelnemers met gecertificeerd kleurenpoeder te bestrooien. Succes gegarandeerd. Je Color Run organiseer je samen met Kingdom of Colors!

Tijdens een Color Run passeren de deelnemers de kleurenstations: de plekken waar de deelnemers worden besprenkeld met kleurenpoeder. Een Color Run heeft meestal 5 kleurenstations. Afhankelijk van je eigen wensen of de lengte van het parcours, kan er ook gekozen worden voor 3 of 4 kleurenstations. Ieder kleurenstation heeft haar eigen kleur en enkel vrijwilligers om het kleurenpoeder over de passerende deelnemers te gooien.

Bij het bereiken van de Finish hebben de deelnemers alle kleurenstations gepasseerd. Iedere deelnemer zal zodoende voorzien zijn van een prachtige mix van kleuren. Hieronder hebben we alle stappen voor het op de juiste manier organiseren van een Color Run nog even voor je onder elkaar gezet. Overigens is een Color run ook een uitstekende manier om geld in te zamelen van een goed doel.

De Color Run KleurenStations

Een Color Run heeft meestal 5 kleurenstations. Kleurenstations zijn de punten op de route welke de deelnemers passeren en worden bestrooid met kleurenpoeder. Ieder kleurenstation is voorzien van haar eigen kleur. Afhankelijk van het aantal deelnemers is er een aantal vrijwilligers per kleurenstation aanwezig om alle passerende deelnemers van een kleurtje te voorzien. Zij gebruiken hiervoor speciale knijpflessen, bekertjes, schepjes, etc.

Afhankelijk van het aantal deelnemers, is ieder kleurenstation voorzien van voldoende kleurenpoeder. Het kleurenpoeder wordt geleverd in 1 KG / 5KG  / 10KG / 25KG bulk verpakkingen. Beschikbaar in 7 verschillende kleuren.

Zorg ervoor dat de kleurenstations voorzien zijn van voldoende vrijwilligers en instrueer hen om te voorkomen dat de deelnemers het kleurenpoeder in hun gezicht krijgen. Veelal worden de kleurenstations gemarkeerd door middel van banners en vlaggen.

Maak je evenement extra speciaal met onze kleurenpoeder brandblussers! De blussers bevatten 4KG kleurenpoeder en produceren een enorme poederwolk!

Het Color Run Parcours

De ideale plek om je Color Run te organiseren is bovenal veilig voor alle deelnemers en bezoekers. Locaties zoals parken, sportvelden, schoolpleinen en stadspleinen lenen zich bij uitstek als plaatsen om een Color Run te organiseren.

De meeste Color Runs hebben een lengte van 5 kilometer. Maar uiteraard ben jet vrij om deze afstand zelf te bepalen. Voor kinderen is 5 kilometer bijvoorbeeld al een hele grote uitdaging. Doe hierin vooral wat goed voelt. Een Color Run moet vooral natuurlijk een leuke activiteit zijn!

Color Run Kleurenpoeders

Koop kleurenpoeder in Nederland en koop kleurenpoeder in Belgie dat veilig en gecertificeerd is. Let hier altijd goed op! Hiermee voorkom je namelijk eventuele gezondheidsproblemen en schade aan het milieu.

Onze Color Run pakketten

Zeer regelmatig krijgen wij de vraag: “hoeveel kleurenpoeder heb ik nodig voor mijn Color Run?” Als je uitgaat van 350 tot 400 gram per deelnemer, heb je voldoende kleurenpoeder om een succesvol evenement neer te kunnen zetten. Dit komt dus neer op 70 tot 80 gram per deelnemer per kleurenstation. De bulk verpakkingen kleurenpoeder, welke we bieden voor de kleurenstations, zijn verkrijgbaar in 1KG / 5KG / 10KG / 25KG verpakking en 7 verschillende kleuren. Koop veilig en gecertificeerd kleurenpoeder snel en eenvoudig bij Kingdom of Colors. Organiseer je Color Run altijd met veilig en gecertificeerd kleurenpoeder.

Een Color Run organiseren: de Start en Finish van een Color Run

Hierbij nog enkele tips om je color Run tot een onvergetelijke gebeurtenis te maken. Doe een warming up voor aanvang van de Color Run. Dit is altijd erg leuk en goed voor het groepsgevoel. Vraag de DJ om wat lekkere energieke muziek op te zetten. En als je de Start en Finish echt bijzonder wil maken, gebruik dan wat handkanonnen of brandblussers gevuld met kleurenpoeder.

Een leuk Finish moment maakt je Color Run onvergetelijk. Laat de deelnemers na aankomst het bereiken van de Finish vieren door daar nog een klein feestje te bouwen. Altijd leuk voor de deelnemers om even na te praten en elkaars kleurige uiterlijk te bewonderen.

Onze Color Run pakketten

Dit is ook het moment voor het befaamde aftelmoment. Door iedere deelnemer na de Finish van een zakje kleurenpoeder te voorzien, geef je hen een herinnering om nooit meer te vergeten.

Als er een DJ aanwezig is, is hij/zij de aangewezen persoon om het aftelmoment te begeleiden. Al deze tips zouden je moeten helpen om je eigen Color Run te organiseren. Organiseer je eigen Color Run en heb de tijd van je leven!

Schoonmaken na een Color Run

klik hier voor wat tips en trucs met betrekking tot schoonmaken na een Color Run.

Neem contact met ons op als je in Nederland of Belgie kleurenpoeder wil kopen.