Kleur en verscheidenheid zijn top of mind als je denkt aan de Indiase cultuur.
Het zijn de mensen, de cultuur en de vieringen die India als mystiek land tot leven brengen. Er is het Diwali Festival, het Ganesha Festival, maar het bekendste en meest intensief gevierde is het “Holi Festival of Colours India.”
Het Holi Festival van Kleuren India brengt mensen van alle klassen, kasten en religies samen. Gekleurd poeder speelt hierbij een hoofdrol.

Holi Festival Of Colors India

Waar staat het festival precies voor? Het viert de overwinning van het goede op het kwade. Tegelijkertijd wordt de komst van de lente gevierd. Het is het festival van geluk en natuurlijk gekleurd poeder. En wat is een betere manier om het te vieren dan met alle kleuren van de regenboog.

De basis van Holi is het gooien en spuiten van gekleurd water en gekleurd poeder op vrienden en familie. Dit geeft de dag zijn naam “Holi Festival van Kleuren”.
De droge poederverfkleuren worden “holi gulal” genoemd, als je de kleuren mengt met water wordt het “rang”. Deze kleurenpoeder is anders dan de kleurenpoeders die je bij ons in Nederland of Belgie koopt.
Maar het belangrijkste is dat Holi de dag is waarop je in India de straten bedekt ziet met poederwolken in iedere denkbare kleur.
De meest populaire kleurenpoeders zijn in de helderste kleuren. Denk aan holi poeder in blauw, geel, roze, groen en oranje.
Onze Festival pakketten
Vroeger werden de gekleurde poeders thuis gemaakt met bloemen en groenten als kleurstof. De bloemen werden gedroogd in de zon en dan vermalen tot poederstof. Het gekleurde poeder werd gemengd met maïszetmeel, tarwe of water.
Het gooien van gekleurd water, waterballonnen of kleurpoeder naar familieleden, familie of zelfs vreemden moet helemaal niet als aanstootgevend worden ervaren. Deze dag ben je vrij om op iedereen af te stappen en wat kleurenpoeder te “delen”.

Holi Festival of Colours India in de moderne tijd en buiten India

Sinds enkele jaren omarmen ook mensen buiten India het Holi feest. Er zitten geen diepere gedachten of religie achter. Gewoon puur kleurplezier met kleurenpoeder! Mensen in Europa / de VS / Azië / Afrika organiseren kleurenloop en Holi festival.

Het gekleurde poeder voor Holi Festival

Het draait allemaal om het ervaren van het bedekt zijn met gekleurd poeder en het hebben van plezier samen met vrienden en mede-feestgangers.
Gelegenheden waarbij mensen gekleurd poeder zijn gaan gebruiken om festiviteiten op te vrolijken zijn verjaardagen, bruiloften, privéfeesten. Maar het meest populair zijn Holi Festival en Colour Runs. Sommige van deze Colour Runs en Holi Festival hebben enkele duizenden bezoekers.
Daarom zijn wij begonnen met het exporteren van de hoogste kwaliteit gekleurd poeder ter wereld. Onze kleuren worden getest in de VS / Azië en Europa.
Een groot netwerk van holi kleur webshop en distributeurs bieden tegenwoordig onze producten aan.
Neem contact met ons op als u vragen heeft of gekleurd poeder wilt kopen in Nederland en Belgie.